MadeleineHäggkvist's Blogg

Hundar, foto, vänner – mitt liv

Yippie har blivit röntgad 10 december, 2012

Filed under: Foto,Hälsa,Hund,Yippies tunga — Madeleine Häggkvist @ 16:06

Den 20/11-12 for Yippie och jag tillsammans med Stina iväg till Arboga Djurklinik för att göra HD- och ED-röntgen. I slutet av förra veckan fick jag äntligen reda på resultaten, efter en massa strul (men mer om det senare). Yippie har A på höfterna och 0 (ua) på armbågarna! 😀 heart

:.

Hunddata

:.

Yippie vägdes till 16,3 kg och fick en spruta. Sedan fick vi gå ut och vänta i väntrummet. Dock blev vi placerade i en korridor så att alla hundar som skulle vägas var tvugna att passera oss. När Yippie var riktigt dåsig, så hon knappt kunde hålla upp ögonen och huvudet, gick det förbi en annan hund väldigt nära så Yippie blev rädd och ryckte till och rynkade hela nosen. Hade kännts bättre om vi fått vänta på ett mer avskilt ställe.

:.

Yippie kämpar med att hålla huvudet uppe men klarar inte av att ha ögonen öppna längre.

:.

Till slut däckade hon helt och det var vår tur in på röntgen. Yippie fick kommentaren ”veckans stålfjäder” då det var svårt att sträcka ut benen tillräckligt på henne. Hon hamnade snett på bilderna men veterinären bedömde det som okej trots allt.

:.

Däckad

:.

Jag fick aldrig se bilderna själv på kliniken utan veterinären mötte mig lite snabbt ute i korridoren och sa att det såg bra ut. Det var tråkigt tycker jag, men egentligen spelade det väl ingen större roll eftersom jag köpte en cd-skiva med plåtarna på. Dock var jag tvungen att be om att få cd-skivan och de verkade lite chockade och ovana att sälja sådana. Jag betalade 1700 kr för HD + ED-röntgen och ca 150 kr för att få cd-skivan.

:.

HD A

:.

ED 0

:.

ED 0

:.

Yippie kunde gå själv ut till bilen, och piggnade till rätt fort. Stina och jag trodde hon skulle ta det lugnt resten av kvällen men hon var precis som vanligt, bla lekte hon med flapparnas alla leksaker och försökte valla Stinas kaniner. Koff hade varit totalt däckad jättelänge efter hans röntgen, men vi kom fram till att det måste ha varit för att de på Arboga Djurklinik glömde bort att ge honom uppvakningssprutan

:.

Jag fick vänta väldigt länge på resultaten. Efter 15 dagar kunde jag inte hålla mig längre utan ringde SKK för att fråga hur det gick. Då visade det sig att de aldrig fått in några bilder från Arboga Djurklinik. Jag ringde dit och de sa att de visst skickat in bilderna, men inte förrens den 28/11, alltså 8 dagar efter Yippie röntgen. Arboga hävdade att de ville samla ihop lite bilder först, men av SKK hade jag redan fått reda på att de skickar dem digitalt… Så varför de väntade så länge vet jag inte. Men sedan gick det undan. Bilderna kom till SKK redan dagen efter jag hade ringt och hört var de tagit vägen. Så två dagar efter att jag upptäckt felet, totalt 17 dagar efter röntgen, så fick jag reda på resultatet via telefon från SKK eftersom jag väntat så länge.

:.

Men problemen slutar inte där. På kvällen samma dag fick jag hem röntgencertifikatet. Som var utfärdat med mig som ägare men på fel hund… Yippie och denna hund har nästan samma regnr, men den andra hunden bor i Finland och hade redan blivit röntgad där. Eftersom dettta var fredag kväll så kunde jag inte ringa men jag mailade såklart direkt till SKK. Idag hörde SKK av sig och sa att de hade kämpat hela förmiddagen med att lösa problemet. Nu ska det vara helt löst. Jag kommer få ett nytt, korrekt certifikat och de kommer at fixa så att Yippies röntgenresultat inte finns på den andra hunden på hunddata heller tills imorgon. SKK säger att det var för att Arboga Djurklinik gjort något fel och skrivit den andra hundens regnr när de skickat bilderna. Men eftersom det stod Yippie regnr på plåtarna så har det gått att lösa relativt lätt.

:.

Nu när jag har summerat denna röntgen på Arboga Djurklinik känns den inte så där himla positiv tyvärr…

Annonser
 

5 Responses to “Yippie har blivit röntgad”

  1. Hejja till ett bra resultat! Himla kul att de syskon som är röntgade alla har A-höfter!

    Tråkigt med strul och jag röntgar bara på två ställen – den ena är Lars Audell och den andra Anna Hall! Litar riktigt bra på dessa 🙂

  2. Oj, det lät verkligen som ett taskigt ställe att röntga på. Jag röntgade på ReDog och det var SUPER. Jag tyckte det var riktigt obehagligt att söva hundarna, men jag fick vänta själv i själva röntgenrummet, och efter vi röntgat Tok lade jag honom på en filt för uppvaknande så att jag och sköterskan hade uppsikt över honom hela tiden när vi röntgade Elvis. När båda var klara fick jag stanna kvar med dom i röntgenrummet ”så länge jag ville”. Sköterskan stannade till och med inne och hade koll på Elvis när Tok hade vaknat upp och jag gick ut med honom. Underbar service! Jag fick även titta på bilderna tillsammans med vet direkt efter att dom tagits och hon sa vad hon trodde det skulle bli för resultat.
    Och resultatet var uppe bara några dagar senare, certifikaten även så. Bara veckan efter fick jag dom. 🙂

  3. Grattis till det fina resultatet! 🙂
    Men lät ju lite trist det hela förstås, när vi röntgade gick veterinären noggrant igenom bilderna och visade hur det stod till och redogjorde för sin bedömning (som var exakt samma som FKK:s), väldigt duktig veterinär, tråkigt att det inte gick så för er :/

  4. Roligt med bra resultat! Kul att läsa om min lilla godings halvsyskon! Hemma hos oss bor lilla Lyra som är efter Radna hon med!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s