MadeleineHäggkvist's Blogg

Hundar, foto, vänner – mitt liv

Gizmo 18 april, 2012

E’sunds Gizmo

 

Kallas: Gizmo

Regnr: S45400/2004

Födelsedatum: 2004-05-21

Ras: Strävhårig vorsteh

Kön: Hane

Färg: Brunskimmel

Mamma: SE UCH J E’sunds Daffy

Pappa: NORD V-00 Hedeagers Bonzo

:.

Kurser:
-Valpkurs i Kolsva (Västmanlands KK?), hösten 2004
-Allmänlydnad, Köpings HU, våren 2005
-Nybörjaragility, Köpings HU, hösten 2005
-Grundkurs för tävlingshunden, Fanny Gott, Eskilstuna Hundcenter
-Rallylydnad
-Rallylydnad, instruktörsutbildning steg 1 & 2
-Uppletande, Maria Hagström
-Flertalet ungdomsläger på Köpings HU
-Viltspårskurs, Jesper Nei, Kolsva
-Handlingskurs, Gerard O’Shea, Västmanlands KK
-mm.

:.

Meriter:

Utställning: CACIB, BIS-2 , BIS-R, BIG, BIR, BIM, CK, HP, 1-pris (Gizmo kan inte få CERT då han aldrig startat och tagit pris på jaktprov)

Viltspår: Godkänd anlagsklass (Gizmo kan inte bli viltspårschampion då svenska vorstehklubben inte godkänt att rasen ska kunna bli det)

:.

Om Gizmo:

Gizmo är världens charmigaste hund!

:.

Det är Gizmo som tagit mig in i den underbara hundvärlden och lärt mig otroligt mycket. Han har verkligen inte varit någon lätt hund, jag har kämpat otroligt mycket. Men jag gav inte upp och tack vare Gizmo har Yippie blivit en underbar hund, både genom hans rättvisa uppfostran och att jag blivit en bättre hundtränare. Gizmo är otroligt lättlärd och smart, men väldigt svårbelönad då han stundtals inte velat ta godis och aldrig velat leka som belöning.

:.

Tyvärr är Gizmo inte helt frisk. Han har varit in till veterinären oräkneliga gånger för olika slags inflammationer, främst öronen och analsäckarna men även ögoninflammationer redan från det han var valp/unghund. När han var ca 4-5 år började han få exsem. Han behandlades med salvor och tabletter, blev bra och när han var klar med behandlingen dröjde det inte långt innan han fick nya exsem igen. Gizmo har fått domen ”allergisk mot livet” trots att det inte gjorts någon allergiutredning. I slutet av december 2010 fick Gizmo helt plötsligt svårt att resa sig, han tjöt av smärta. Hos veterinären röntgades ryggen och då kunde man konstatera att han har spondylos. Här är blogginlägget jag skrev den dagen. Utdrag från fakta om spondylos som SKK skrivit: ”En bakomliggande immundefekt misstänks orsaka åtminstone vissa fall av spondylos hos boxer.” vilket får i alla fall mig att tro att Gizmo har nedsatt immunförsvar och det kan vara anledningen till alla problem han har haft. Gizmo kommer äta rimadyl resten av sitt liv pga spondylosen. Rimadyl är antiinflammatoriskt, och det är förmodligen därför han inte längre har problem med inflammationer i öron, analsäckar eller exsem. Ungefär samtidigt som han började gå på rimadyl bytte vi även foder till vom og hundemat, vilket också kan ha betydelse för att han mår bättre. Gizmo har alltid varit matvägrare och väldigt mager ibland, men han älskar vom og hundemat! Dessutom är han inte lika lös i magen hela tiden, vilket hjälper till att tömma analsäckarna naturligt.

:.

Gizmo har otur helt enkelt. Han har skurit upp en trampdyna på glas i skogen, och råkat hoppa genom ett fönster så att han skar upp halsen. Svansen har han förmodligen viftat sönder (alla som hälsat på hos oss vet hur hårt han kan slå med den), några kotor längst ut har växt ihop lite och han har en benbit liggandes utanför. Vi kollade upp det med röntgen efter att han fick 0 i pris på utställning pga ”kroksvans” när han månaden innan vunnit CACIB. Han har en enormt hög smärttröskel, svansen har han inte visat alls att han haft ont i och när han skar upp tassen märkte vi det inte förrens vi kom in, torkade tassarna och upptäckte blod på handduken.

:.

Han är en riktig fighter!

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s