MadeleineHäggkvist's Blogg

Hundar, foto, vänner – mitt liv

Agilityträning 3 sep 7 september, 2012

Filed under: Agility,Filmer,Hund — Madeleine Häggkvist @ 21:49

I måndags åkte jag och Yippie med Stina och Koff när de skulle på agilitykurs. Yippie och jag tränade en del på slalom, då hon ju hoppat över portar på 3 av 5 tävlingar. Hon gjorde fel 1 gång, sedan gick det superbra! Dock var det för svårt när jag utmanade henne och gjorde ett framförbyte och stannade och väntade in henne, då gick hon ur i slutet. Stina påpekade också att jag höll fram leksaken, vilket gjorde det ännu svårare. När jag testade att göra framförbytet lite senare så att jag inte stod och väntade och såg till att inte hålla fram leksaken så gick det bra, men nöjde mig med att bara göra det en gång.

:.

Jag tränade hoppteknik också, basic grid och distance grid. Gick bra 🙂 Tycker hoppteknik är så bra för man kan passa på att belöna många starter också. En gång sprang en hund från fortsättningskursen i agility fram precis när Yippie skulle ta sin belöning. Det händer alltid att hundar springer fram när Yippie ska ta sin belöning, tråkigt då hon är så underlägsen och inte vill skapa bråk och hellre släpper leksaken och backar undan. Tur hon är så pass lättbelönad och skakar av sig det, tänk om hon inte hade varit det. Hade vi haft många träningar förstörda när främmande eller dominanta hundar springer fram.

:.

Annars tränade vi både balansen och gungan. Jag ser till att träna det varje gång vi är vid en agilityplan. Jag har börjat kräva mer nosduttar igen på balansen. Hon har ett tag fått belöningen direkt hon kommit ner och gjort allra första dutten. Jag tyckte hon var lite långsam, hon visste ju att hon skulle stanna och dutta så hon saktade av innan slutet. Fick tips från Veronica att belöna direkt och hon har fått mycket bättre fart. Jag tror också att självförtroendet har börjat komma på balansen, hon ser nu skillnad på balans och gunga och vet att hon kan springa. Men man ser på filmen att hon saktar av lite tidigt på vissa skick. Jag måste befästa själva nosduttarna bättre så hon förstår att hon ska kuta dit för att sedan tvärbromsa och dutta. Jag ska också se till att fortsätta belöna första dutten ibland så jag inte fastnar i att hon ska stå och dutta länge innan hon får belöningen.

:.

Det brummande ljudet och dammet kommer från bonden som skördade precis bredvid klubben.

:.

Gungan har hon varit rätt mesig med. Som ni sett på filmerna från tävlingarna så har hon sprungit bredvid. Nu har vi sett till att träna på gungan. Jag har tagit bort kf-beteendet och belönar direkt med en pipboll som nog har högsta belöningskvalité (otroligt vilken skillnad det blev bara genom att ändra kvalitén på belöningen, så enkelt och självklart). Men jag försöker tänka på belöningsplaceringen så att hon får den medans hon är på gungan (ungefär där hon ska dutta) och inte när hon hoppar av. Hennes självförtroende har ökat enormt. Tidigare stannade hon direkt när det började vippa över, nu står hon så långt ut att hon faktiskt står på kontaktfältet med framtassarna när den börjar vippa över.

:.

Här ser man verkligen allt damm!

:.

I slutet körde jag en s-bana som fortsättningskursen hade fått testa på. Var med både däck, gunga, balans och slalom, perfekt träning alltså! Jag fick testa på att köra Koff också, det var jättekul! Men jag var klantig och tänkte såklart inte på att Koff inte är Yippie utan sprang omkring och viftade med leksak framför nosen på honom så han råkade, i all iver och när jag visade fel, bita mig i nageln den lilla kamp-flappen xD Haha får skylla mig själv, det var en perfekt tajmad positiv bestraffning av Koff! 

:.

Jag fick problem på samma ställe med både Yippie och Koff där jag inte hann med dem riktigt på en raksträcka. I och med att jag hamnade efter blev mitt byte dåligt tajmat och båda blev osäkra på om det skulle ta hindrena framför dem. Varken Koff eller Yippie har något speciellt överdrivet tunnelsug heller så det räddade mig inte det minsta 😉 Jag tror också jag la in bytet på fel ställe när jag tänker efter. Måste träna mer på att se hur jag ska handla.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s