MadeleineHäggkvist's Blogg

Hundar, foto, vänner – mitt liv

Agilitydebut 2 september, 2012

Filed under: Agility,Filmer,Hund — Madeleine Häggkvist @ 16:28

Jag och Yippie debuterade i agility 5 augusti! Tanken var väl att tävla en hel del i sommar. Men när Yippie skadade sig och var tvungen att vila i 6 veckor försvann det en hel del tid och träningstillfällen. Vår debut skedde ganska tätt inpå hon blivit haltfri, därför hade vi inte tränat någon agility alls på över 7 veckor när vi ställde upp oss på startlinjen. Kanske inte den mest optimala uppladdningen.

:.

Här är filmen från vårt första lopp, hoppklass 1 på Västerås BK. Vi fick en vägran i slalom, men hamnade ändå på 12:e plats (10:onde plats stod det på resultatslistorna då, men om man tittar på sbk-tävling så har de ändrat reslutaten). Jag började skratta redan när Yippie for in i första tunneln, för jösses vad galen hon verkade! Vi fick stora svängar vid hindrena efter första tunneln, Yippie suger en hel del rakt fram. Vägran på slalomet trodde jag var för att vi kom i för hög fart, det såg ut som om hon inte märkte slalomet förrens hon stod i det. Men nu har jag märkt att Yippie blir så ivrig att hon hoppar över första porten. Efter sista tunneln är jag för snabb (!!!) och får vänta in henne för jag blir osäker på om hon kommer hoppa hindret efter ifall jag drar iväg för långt fram. Nu i efterhand tror jag nog Yippie hade hoppat även fast jag sprungit i förväg.

:.

Första raksträckan i agilityklassen är så fin, Yippie drar på linjer jättefint så jag hann placera mig bra inför hindret innan balansen. Jag var hela tiden orolig att Yippie skulle skada sig när vi körde, så pass orolig att jag faktiskt diskade oss när hon råkade riva ett hinderstöd. Jag tänkte ”nu är det kört, nu kommer hon vara skadad igen, nu är det kört!” och stannade upp för att se hur hon rörde sig. Då sprang Yippie under ett hinder tillbaka till mig för att nosa på det där konstiga hinderstödet som låg på marken (hon rörde sig utan problem). Jag tappade fokus och Yippie for iväg rakt fram efter a-hindret eftersom jag inte visade var hon skulle sen. Hon gör en superfin slalomingång och tar hindret efter väldigt fint. I framförbytet inann gungan blir jag i vägen för Yippie. Jag har inte lärt mig att se var jag måste göra bytet, nybörjarmisstag. Hon gör gungan i all sin galenhet, men hoppar av precis innan den slår i marken. Eftersom vi redan är ute ur leken ber jag Yippie göra om gungan. Den var dock konstig för den vippade inte tillbaka av sig själv och jag blev stressad, så det blev inte så snyggt omgjort som jag hade tänkt mig.

:.

Vi tävlade även en öppenklass. Slalomingången var precis samma som i agilityklass 1. Men den här gången hoppade hon över pinnar/första porten flera gånger… Jag testade visserligen att röra mig ut åt sidan men när det blev fel så gick jag närmare. Vi körde fram till gungan som jag belönade innan vi tog snabbaste vägen ut. Bra beslut av mig! 😀

Annonser
 

One Response to “Agilitydebut”

  1. Josefine Says:

    Vad duktiga ni är!! ❤ Kul att se massa bilder och läsa alla inlägg, vilken bloggbomb!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s