MadeleineHäggkvist's Blogg

Hundar, foto, vänner – mitt liv

Sökkurs 31 augusti, 2012

Filed under: Foto,Hund,Miljöträning,Sök — Madeleine Häggkvist @ 11:05

Igår var jag och Yippie iväg på en introduktion till en sökkurs som vi ska gå nu i september för Köpings BK, instruktör är Lise-Lott Eriksson. Det ska bli jättekul! Kursen drogs igång via en hundgrupp på facebook tidigare i somras där vi var några som skrev att vi gärna ville gå en sökkurs. Lise-Lott svarade att hon kunde ha kurs för oss. Facebook är bra till mycket! Yippie verkade tycka väldigt mycket om alla kursdeltagare (även dom 2 st hon inte kände tidigare), hon kunde knappt ligga still för hon ville bara fram och hälsa hela tiden. Det bådar ju gott eftersom de kommer bli våra figgar. Jag är ganska grön inom sök, har inte gjort så mycket annat än läst Canis-boken ”Sök i teori och praktik”, figgat en gång åt ett mer rutinerat träningsgäng och tränat det några få gånger med kompisar.

Jag ska få samåka med snälla Emilie, tack! Efter introt gick jag och Emilie en sväng med Yippie och Yazza (Berger des pyrénées a face rase). De fick springa lösa och leka ihop, det gick väldigt bra. Yazza klarar inte av alla sorters hundar. Yippie blev alldeles chockad över att Yazza inte brydde sig om att jaga henne! Hon sprang om och upp framför Yazza (hon klarade det enbart tack vare att hon har längre ben än lilla, supersnabba Yazza!) och såg överlycklig ut, tills hon tittade bakåt och såg att Yazza bara vek av och slutade jaga henne helt plötsligt. Yazza är också van vid att vara först och bli jagad. Jag har aldrig sett Yippie så stirrig och chockad förut, haha! Jag tror hon tom blev lite vallig, då hon la sig ner några få gånger även om hon inte såg precis likadan ut som när hon vallar får. Yippie vallar aldrig andra hundar annars. Yazza var så snäll fast Yippie var ganska så stirrig mot vad hon brukar vara, och det var skönt att slippa få se Yippie bli biten eller nerbrottad så fort hon försöker sakta av lite.

Annonser
 

5 Responses to “Sökkurs”

  1. lapphunden Says:

    Synd att du inte sagt att du tycker det är ett problem med Koffs bitande i bakbenen, hade ju bara vart att inte släppa dom lösa…..

  2. Wihman Says:

    Vad roligt med sökkurs! Lycka till 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s