MadeleineHäggkvist's Blogg

Hundar, foto, vänner – mitt liv

Kurs för Carina Swartling 9 februari, 2011

Filed under: Grundträning,Hund,Trix — Madeleine Häggkvist @ 20:49

Idag var vi på prova-på tillfället för en kurs med Canis-instruktören Carina Swartling. Det är Kåren som anordnat det, så vi får gå det riktigt billigt (Y)

:.

Jag var nyfiken på hur Yippie skulle klara av att koncentrera sig och träna med andra hundar. Senaste gången vi gjorde det var på jullovet då jag hyrde HundArena i Kungsör med Veronica, Josefine och Lisa (totalt 4 andra hundar). Det gick jättebra då och hon lugnade ner sig snabbt trots att de andra körde agility (men hon hade lite svårt att shapa in något helt nytt, men det var förmodligen pga trötthet). Eftersom det var så pass lång tid sedan bestämde jag mig på vägen till kursen för att inte ha några höga krav alls, vi skulle ha kul och hon skulle klara av att leka i närheten av de andra hundarna var målet. Det uppfylldes med råge! Bästa Yippie! ❤

:.

Jag måste träna mer på att bara vara stilla dock, hon försöker få igång mig genom att bjuda massor av beteenden. Annars var hon hur duktig som helst på att vara stilla, inga ljud tex! Hon hade väldigt bra fokus på mig och jag ser det som ett lyxproblem att hon försöker få igång mig för att träna när hon blir lite uttråkad.

:.

Det blev inte jättemycket tränat, men vi shapa lite backa (vilket var väldigt länge sedan vi gjorde, hon bjöd riktigt bra på det trots alla störningar med endast några blicksläpp), några ”spring rakt ut mot ingenting” och gå upp med alla fyra tassar på en plastlåda (lådan vi har hemma är en vanlig kartong). Vi testade även för första gången på en target (musmatta). Yippie fattade på en gång vad det var frågan om. Jag hade lite svårt att se i mörkret hur hon träffade den och jag var okoncekvent under träningspasset med att belöna att hon klev/hoppade på targeten eller om hon skulle stå stilla på den också. Väldigt oplanerat och ostrukturerat för min del. Men min Super-Yippie-Ki-Yay fattade ändå vad jag ville ❤

:.

Hon var överlycklig att se alla hundar och människor och log med hela kroppen mest hela tiden, speciellt i början när vi samlade upp oss. Intresserade sig för de andra hundarna och var glad och snäll när några hälsade på henne men hade inga problem att koncentrera sig på mig. Men hon har allt lite resursförsvar i sig, jag belönade henne för att hon satt ned och tog det lungt och då precis kom Diego (min klasskompis Elins jaktlabbe, han och Yippie tycker riktigt mycket om varandra) lite för nära min godishand enligt Yippie och hon nöp efter honom och rynkade lite på nosen. Absolut ingen fara skedd, men hon markerade klart och tydligt. Det är svårt att veta med Yippie ifall hon har resursförsvar eftersom hon alltid är väldigt undergiven mot andra hundar. Jag har dock sett det någon gång tidigare när hon var yngre, över en pinne. Jag ska tänka på detta och försöka träna lite på det (spontan tanke: ge varannan godis till annan hund, andra går förbi buren tex).

:.

Mitt mål då, att kunna leka bland de andra hundarna. Det gick väldigt bra! Hon kampade som en galning och hon blir taggad av att andra ser på och kampmorrar mer än vanligt. Hon kom tillbaka med den när hon vann den och var så koncentrerad på att det var hon och jag som lekte att jag vågade säga ”spring” och hon fick studsa iväg med leksaken och skaka den när hon vann ibland.

:.

Jättebra att veta att trots att jag kan uppleva att hon är inne i en slags period just nu så har det inte inverkat på träning tillsammans med andra hundar.

:.

På tal om det så började Teija, som är två veckor yngre än Yippie (plus att de är kusiner), att löpa idag. Grattis till stora tjejen! 😀 Yippie har nog ett tag kvar vågar jag tro, de andra hanhundarna var inte särskilt intresserade av att nosa henne i rumpan och hon kissar inte jättemycket mer än vanligt även om hon kan kissa fler än en gång ibland på en promenad (om hon får springa lös). Vi får väl se när det sätter igång 🙂

Annonser
 

4 Responses to “Kurs för Carina Swartling”

  1. Tova Örting Says:

    Jag tycker att hon kan vänta tills sommarlovet ;P Maha

    • Det var falskt alarm för Teija tror jag 😛 Och Yippie ser inte ut att börja än. Bästa vore faktiskt om hon löpte i februari en gång per år. Kan man önska sig sådant här i födelsedagspresent?

  2. Riktigt roligt att höra hur det gick på kursen!! 😀 ni är så duktiga flickor ❤ <3. Puss från Baccus o Veronica!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s