MadeleineHäggkvist's Blogg

Hundar, foto, vänner – mitt liv

3:e ögonlocken 8 oktober, 2010

Filed under: Funderingar,Grundträning,Hund,Miljöträning — Madeleine Häggkvist @ 19:59

Det var inte en riktig ögoninflammation Yippie har utan hennes tredje ögonlock var svullna, mest på högra ögat. Därför har vi fått en salva (Fucithalmic) som jag ska ha i ögat 2 gånger om dagen i 10 dagar.

:.

Frågade speciellt om smittorisken men det var endast vid direktkontakt. Vetten missförstod mig och trodde att Gizmo bor hos mig här i Skara och hon sa att han förmodligen inte kommer bli sjuk så det var inte särskilt smittsamt även om det fanns en risk. Därför skulle jag inte låta henne leka och brottas med andra hundar eftersom direktkontakt ofta händer då. Men hon tyckte inte det skulle vara några problem att åka med och viltspåra imorgon och valparna på kursen i onsdags ska inte heller oroa sig! 😀 Skönt!

:.

Yippie tyckte det var superkul hos vetten. Massa människor som tittar, klämmer och pratar med bara henne! Andra hundar! Tuggben! Och bäst av allt, man får massor av gott godis för att man är en så söt liten valp! Det är så härligt att hon är så enkel att ha med sig. Tränade lite stimuluskontroll i väntrummet medans det var massor av människor och hundar där. Det gick superbra, förutom att spin var lite för svårt att göra just då 😛 Skulle ha tränat lite på det vi shapade vid lunch, ligg med hakan i backen, eventuellt kommer det utveckla sig till kryp, vi får se hur det går 🙂 Vad tror ni är bäst att börja med, hakan i backen eller kryp? Försöker tänka vilket som ställer till mest ”problem” senare vid inlärning av kryp/hib… Tror jag börjar med kryp, jag kan alltid få stadga med omvänt lockande. Tänker jag rätt nu?

:.

Tack alla som skrivit på facebook och även här i bloggen, ni är så gulliga som bryr er! ❤

:.

Typiskt nog så sprang det fram en lös hund till mig och Yippie när vi gick hem. Matte hade inte någon riktig koll på honom. Tur att Yippie älskar hundar! Men jag blockade den främmande hunden lite med cykeln först, men sen gick det inte längre och de fick hälsa på varandra. Det var ungefär här som jag kom på mig själv och började berömma Yippie jättemycket. Det ska vara kul att det kommer fram främmande hundar! Hon var så duktig och snäll. De hade nog gärna busat ganska mycket till. Men så klart glömde jag berätta mitt i stresen att hon eventuellt kan smitta… Får se till att säga det om jag ser dem någon mer gång.

:.

Nästan direkt efter släppte jag Yippie lös och hon var duktig som inte sprang efter den andra hunden utan höll sig till mig trots att hon fick totalt tokfnatt och sprang, och sprang, och sprang! xD Hon råkade missa att det var stängsel runt en fotbollsplan så det sprang hon in i en gång, men sen kom hon på att hon kunde krypa under istället. Så då fick hon fnatt på fotbollsplanen också. Medans hon var där och rejsade fortsatte jag att gå. Men min bästa valp behövde inte fundera länge hur hon kom tillbaka ut till mig igen när hon hade fnattat klart på planen, utan sprang tillbaka och kröp under stängslet igen!

:.

SMARTA YIPPIE!

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s