MadeleineHäggkvist's Blogg

Hundar, foto, vänner – mitt liv

Draghund 22 december, 2009

Filed under: Foto,Hund — Madeleine Häggkvist @ 21:47

Gizmo älskar att dra. Att han dessutom är outröttlig gör att det blir väldigt kul att åka efter honom. Totalt orädd är han också så man kan spänna nästan vad som helst efter honom. Imorgon ska jag nog ge mig ut på milen med skidorna, där är det inte spårat men vad gör det när man har en turbomotor framför sig i expanderlinan? Det är bara positivt för då går det inte lika fort ju. 😉 Gizmo är extremt duktig på stanna-kommandot när han drar men eftersom det går från 100-0 då, består stoppandet för mig att kasta mig ner i snön på sidan om spåret.

:.

För att bevisa hur stark Gizmo är kan jag berätta om den gången han var ute och löpte med bror min i nomesele och expanderlina som ska klara ca 200 kg, i ett midjebälte. De blev omsprunga av en hare. Gizmo blev så galen som bara han kan bli. Efter att han blivit så ivrig att han tjöt ökande han farten. Han ökade farten så mycket att expanderlinan som skulle klara 200 kg gick av, brorsan flög rakt bakåt och fick linan snärtat över bröstkorgen och magen. Hunden fick också en del av linan på sig men trots att han tjöt till av smärta stannande han inte. Det var ju har-jagar-dags. Brorsan fick ett stort S-format blåmärke som minne. Gizmo går numera som en utställnings-schäfer (på haserna alltså) när han får på sig nomeselen inomhus, men går precis som vanligt när man går ut.

:.

Fotot är taget igår och Gizmo är överlycklig att få dra igen. 😀 Klicka på bilden för att se större.

:.

Den enda gången vorsteh är en vanlig ras är inom draghundssporten. De används mest renrasiga i nordisk stil, men även i de andra stilarna. Det är även en av de vanligaste raserna att korsa huskeys med för att få in mer snabbhet. Jag förstår det till 100%. Det går otroligt fort!

:.

Eftersom det är mer barmark än snö i västmanland under året önskar mig en sådan här: Golden Wagon. Skönt sätt att motioneraden outröttliga, dragälskande vovven på och samtidigt är det nog mycket säkrare än att försöka sig på att spänna fast han framför cykeln (jag har faktiskt sett ett par göra det, fast de hade förstås siberian huskeys = inte lika snabba som en vorsteh). En ny nomesele ska också införskaffas, tycker den vi har nu är lite för liten för vanligt ”svensson-bruk”.

Annonser
 

4 Responses to “Draghund”

  1. Lisa Says:

    ååh vilken härlig bild:D Man blir verkligen glad av den:D<3

  2. jag vill träna drag med dig och gizmo och baccus och skidorna! 😀

  3. Rickard Says:

    Hur snabbt gick det egentligen? Svårt att bestämma hastighet utefter en bild. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s