MadeleineHäggkvist's Blogg

Hundar, foto, vänner – mitt liv

Klickerkurs, dag 2 22 mars, 2009

Filed under: Uncategorized — Madeleine Häggkvist @ 15:02

Det blev ingen burträning igår, men backande, kryp (högre kriterier nästa gång!) och nosduttar (mer omvänt lockande behövs) istället. Idag, när jag kom hem, fick jag ur arslet och tog in bilburen från bilen (jag jobbar med en kriterie i taget ). Jag har inte lyckats lära Gizmo att sitta upp när jag tar i burhandtaget ännu (har dessutom varit lat och använt tygburen hela tiden) men det ska det bli ändring på nu.

Idag tycker jag att deltagarna på kursen var mer framåt, jag kom även på flera frågor att ställa. Klick till mig, jag brukar inte komma på något eller så väntar jag med att fråga för att inte avbryta mitt i men då glömmer jag ju bort vad jag skulle fråga! Men nu avbröt jag några gånger för att fråga om lösningar på problem eller funderingar jag har. Fanny och Thomas uppskattar ju när man frågar och jag får alltid så bra svar. Nästa gång ska jag fråga ännu mer, jag lär mig så mycket mer då.

Jag märker stor skillnad på hur jag tränar Gizmo efter den här veckan, med både shapingföreläsning och grundkurs för tävlingshunden med Thomas och Fanny. Jag tar lekpauser hela tiden. Jag har till och med kunnat använda samma leksak, han tycker fortfarande att den är intressant även om han börja tappa lite nu. Köpte den av Maria på föreläsningen i tisdags, den har inte gått sönder än.

Hoppas alla deltagare uppskattade kursen. Fint väder nästan hela tiden ju. Jag har aldrig förstått hur mycket jobb det ligger bakom att anordna kurser med externa instruktörer (”man behöver ju inte göra något själv”, tss!). Extremt mycket jobb faktiskt, borde haft det här som UF-företag istället för att sälja blommor på burk!

Lite hemskt har det varit också; pizzerian kände igen min röst som ”hon från hundklubben” redan första dagen. Så ofta beställer vi inte pizza….eller? Nästa gång tror jag någon annan får beställa.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s