MadeleineHäggkvist's Blogg

Hundar, foto, vänner – mitt liv

Äntligen kurs! 21 mars, 2009

Filed under: Uncategorized — Madeleine Häggkvist @ 15:00

Äntligen var det dags för grundkurs för tävlingshunden. Jag har aldrig varit så nervös inför en kurs någon gång tidigare! Igår kväll  kunde jag inte sitta stilla och jag pratade hela tiden, tur att mamma kunde komma med lite konkreta tips om hur jag skulle göra. Jag blir lugnare om jag har en plan. I morse var jag ännu värre. Anledningen för att jag var nervös var pga att jag har hand om hela kursen, jag har anordnat det hela helt enkelt. Igår och i morse flippade jag ur, för tänk om det skulle börja regna!? Och hjälp, hur ska jag göra om det blir problem med att beställa från pizzerian!? Vad ska jag säga när jag ska välkomna alla till kursen!?

Det mesta lösta väl sig, men jag hade lite mer panik när jag kom till stugan och såg hur det såg ut…. Var tvungen att städa innan. Dessutom inget fikabröd… Tur att mamma är bäst så hon kunde åka och köpa. Hon gjorde även massor med jättegoda mackor! Det blev ett litet missförstånd i början och vi hade ingen projektor. Men det ordnade sig. Jag behövde bara messa mamma och fråga om hon möjligtvis kände någon som hade en sådan. Jag åker och hämtar på jobbet blev svaret. Och visst gjorde hon det! Även fast larmet gick igång

Jag tycker att Thomas och Fanny är jätteintressanta att lyssna på, de kommer med så bra exempel hela tiden (mamma älskade det lilla hon hörde: i huvudet på en border collie: ”Boll, boll, boll, boll, BOLL!”. I huvudet på en fågelhund ”En boll. Oj, här har det gått någon annan. Jaja, jag vet att du har en boll, tro aldrig att jag glömmer något. Tex det här stället kommer jag ihåg: för 10 år sen satt det en katt i busken där borta! Nämen titta, en FÅGEL!!!”)
Synd bara att alla kursdeltagare är så tysta och blyga (tror jag i alla fall). De vågar nämligen inte fråga särskilt mycket. Sedan är de lite dåliga på att diskutera, planera och hålla tider när de arbetar i par. Om de var mer engagerade tror jag att de skulle få ut mer av kursen och hundarna kommer nog lära sig mera av det. Alla är ju såklart jätteduktiga med sina hundar och verkar vara ett gäng mycket trevliga personer! Nu låter jag säkert helt tvärt i mot det jag skrev nyss, men man kommer ju ingenstans om man inte sätter högre kriterier eller hur? 

Jag är även mycket sugen på att börja på en jakthundskurs med Gizmo, tack vare Thomas. Jag hoppas att jag har pengar till det, för jag vill lära mig mer! Tänk vad skönt att kunna svara alla personer som frågar (jag svär, alla frågar samma sak så fort det kommer fram att jag har en vorsteh) ”jaha, en vorsteh! Jagar ni med honom?”, JA! Undrar om det är dyrt och krångligt att ha egna brevduvor?

Antecknar gör jag hela tiden, även om jag kan det mesta är det väldigt bra att kunna gå tillbaka och titta. För allt kommer man inte ihåg. I sommar ska jag som sagt vara ledare för ett ungdomsläger. På mina samarbetsövningar och på min teori kommer jag nog ta upp mycket utav det som sägs på den här kursen om lockande och på shaping-föreläsningen jag var på i tisdags om varför det är så bra att shapa. Jag har även kommit fram till att jag inte längre vill lära ut metoder som jag själv inte tror på. Tex lockande för att få hundarna att gå slalom. Det här kommer säkert ställa till det i sommar, speciellt för alla runt omkring mig. Men jag tänker mig att om jag verkligen planerar nogrannt fungerar det nog. Dessutom så får ju deltagarna lov att anpassa sig efter mig som ledare. Jag kan ju inte lära ut sådant jag själv aldrig använder och som jag inte tror fungerar heller!

Nej, nu har jag inte tid att skriva mer, vill träna burlekar, nosduttar och backande! Kommer kanske mer i morgon.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s