MadeleineHäggkvist's Blogg

Hundar, foto, vänner – mitt liv

Sir, yes sir! 29 december, 2008

Filed under: Uncategorized — Madeleine Häggkvist @ 14:45

Eftersom Josefine säger åt mig så gör jag det! Bloggar alltså.

Julen har varit härlig, även om jag inte fick det jag önskar mest av allt. Tyvärr blev det inte så många bilder tagna, men några som jag tog för att ha i bloggen. Varför har det inte blivit så mycket bloggande då? Och ingen bild i dagens inlägg, ack ack ack hur ska det här sluta?! Ja, datorn är sönder…svart…kapisch…trasig! De gånger jag kommer åt internet är då jag snor mammas eller pappas bärbara datorer och då har jag haft tidsbegränsning. Ni vet säkert hur det funkar, så fort jag vill ha datorn måste dom använda den. Men jag läser alla bloggar och även alla mejl jag får, kanske inte varje dag men tillräckligt ofta. När mamma och pappa börjar jobba igen kommer jag inte komma åt internet alls så jag får väl lov att passa på nu antar jag.

Det har tittats mycket på DVD under jullovet. Bäst hittils är:
Sunes jul – julkalender från 1991 och världens bästa!!! Familjen Andersson är så lik min familj! Pappa Rudolf är såå rolig! Nu kanske alla förstår varför jag inte tycker att Beck är särskilt bra, jag kan helt enkelt inte ta honom på allvar!
Harry Potter – Alla filmerna är bra men jag tycker att det utvecklas till det bättre från och med trean. Favoriten är Ron, han är den bästa skådespelaren och jag bara älskar han vettskrämda utseende, ljud och miner!
Pride and Prejudice (BBC-versionen) – Serie baserad på Jane Austins roman med samma namn. Mitt ordförråd, uppförande och attityd ändras varenda gång jag tittar på den! Men det ska vara BBC-versionen, inte den nya med Kiera Knightley för den missar så många detaljer. Dessutom är ju den riktiga Mr Darcy med i BBC-versionen, Colin Firth. Den riktiga eftersom han bland annat även spelar Mr Darcy i filmerna om Bridget Jones. Bridget Jones-böckerna är ju inspirerade utav Pride and Prejudice, speciellt karaktären Mr Darcy.

Gizmo har endast lärt sig en ny grej under jullovet, och det är att stå med alla tassarna i en låda. Men jag trodde aldrig att det skulle vara så svårt! Han kunde verkligen inte sätta ihop sina tassar, fysiskt omöjligt! Jag fick börja med att vända lådan upp och ner för att han skulle lära sig sätta ihop tassarna. Jag har tidigare lärt honom att stoppa huvudet i lådan (”Hur gör en struts?”) så det försökte han mycket med, även mycket puttande på kanten och att ha omkull lådan. Till slut började han få i lite tassar, men det tog ett tag innan alla fyra kom i. Har hittils prövat med två helt olika lådor och det funkar på båda. Inte konsekvent dock, han försöker fortfarande ha ut någon tass när jag plockar fram belöningen. Kör mycket omvänt lockande därför, och märker det genast på att han inte reagerar lika bra på ”fri” som tidigare. Ska fortsätta i samma  spår men ge fri-signal mer ofta för att inte försämra det beteendet.

Lekandet börjar gå framåt, idag fick vi till ett jättebra pass! Vi lekte på is så att han gled lite, nästan som parkettgolv ju! En gammal tråkig pinne var det. Det gick bra, det gick till och med att börja leka igen efter att en väldigt söt tik (har hjälpt den med agility), enligt Gizmo, gick förbi. Han är inte så bra på att greppa på en gång, han tar flera omtag, samtidigt vill jag skylla lite på att det var den perfekta tuggpinnen, lite isig och dann. Men så fort han tar ett grepp lägger han vikten bakåt, med rak nacke och drar! Det gjorde han inte förut! Tyvärr gick pinnen sönder hela tiden så det var ju inte långa stunder han drog. Kanske bra förresten, har en tendens att kräva för mycket av honom i leken och inte sluta innan han blir trött.

Idag har vi även gått ett spår (inte viltspår) och Gizmo satt tyst och väntade hela tiden jag la spåret, även när jag var utom synhåll! Men det ska jag analysera en annan dag, känner att jag har skrivit ganska mycket redan. Hoppas alla orkar läsa ända hit!

Just jag, Gizmo har fått ett nytt smeknamn: Mr Darcy (uttals med övertydlig, brittisk accent). Lång, vacker, tjurig mot främmande, älskvärd och mycket älskad av hans tjänstefolk hemma på slottet och väldigt tydlig med vad han tycker och tänker.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s